Platform Zuidwolde opent ontmoetingsplek en speeltuin ‘Het Akkerveld’

Platform Zuidwolde opent ontmoetingsplek en speeltuin ‘Het Akkerveld’

Met trots opent Platform Zuidwolde vandaag officieel speeltuin en ontmoetingsplek ‘Het Akkerveld’. Na ruim acht jaar van gedreven inzet van inwoners en organisaties is deze langgekoesterde wens werkelijkheid geworden.

 

 

Het Akkerveld is meer dan een speeltuin. Het is een plek waar kinderen zich kunnen uitleven, waar ouders en verzorgers elkaar kunnen ontmoeten en waar de sociale cohesie in Zuidwolde wordt versterkt. De realisatie van deze ontmoetingsplek is een prachtig voorbeeld van de kracht van samenwerking en burgerparticipatie.

 

 

Een langgekoesterde wens

De wens om van het groene veldje in Zuidwolde een speeltuin en ontmoetingsplek te maken, bestond al geruime tijd. In 2015 nam een groep enthousiaste inwoners het initiatief om dit plan te realiseren. Er werd een werkgroep opgericht, fondsen werden geworven en talloze activiteiten werden georganiseerd om geld in te zamelen.

Ondanks tegenslagen door de coronapandemie, de gemeentelijke herindeling en scepsis bleef de werkgroep vastberaden. De onvermoeibare inzet van de werkgroep, samen met de steun van talloze sponsors, leverde uiteindelijk het gewenste resultaat op.

 

Een symbool van verbinding

Het Akkerveld is meer dan stenen en speeltoestellen. Het is een symbool van verbinding en saamhorigheid in Zuidwolde. De speeltuin is een plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, waar vriendschappen worden gesloten en waar de sociale banden in het dorp worden versterkt.

Het is een ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen om te sporten, te bewegen, te leren en te ontspannen in de natuur.

Platform Zuidwolde is verheugd om met de opening van Het Akkerveld een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de leefbaarheid van Zuidwolde. We bedanken alle betrokkenen die dit project mogelijk hebben gemaakt en we wensen alle inwoners van Zuidwolde veel plezier van deze prachtige ontmoetingsplek!

Over Platform Zuidwolde

Platform Zuidwolde is een samenwerkingsverband van organisaties en inwoners die zich inzetten voor de leefbaarheid en ontwikkeling van Zuidwolde. We organiseren activiteiten, voeren projecten uit en behartigen de belangen van de inwoners van Zuidwolde.

Contact:

Platform Zuidwolde mail@platformzuidwolde.nl

Lees ook:

https://akkerveld.nl/

https://www.rtvnoord.nl/cultuur/1159965/speeltuin-in-zuidwolde-voor-kinderen-en-volwassenen

https://dvhn.nl/groningen/hethogeland/Na-jaren-leuren-heeft-Zuidwolde-eindelijk-een-ontmoetingsplek-29024746.html